Huiswerkhulp

2018 09 3 zonnelamp

Een van onze bestuursleden, Sjanna Bosma, reisde onlangs door Zuid-Amerika en koneken natuurlijk Cusco en de HoPe projecten niet overslaan. Zij schreef een stuk over het  brandwondencentrum  voor deze nieuwsbrief.

Als een cadeautje had zij een paar lampjes bij zich waarvan de batterijen overdag met zonne-energie kunnen worden opgeladen. 's Avonds is het lamplicht van nut bij het maken van het huiswerk voor school. De foto werd kort na de overhandiging gemaakt.

2018 09 3 huiswerk rosita 2

This tafereel deed me denken aan een andere foto die ik nog niet zo lang geleden van mijn dochter kreeg. Zij fotografeerde haar zusje in Perú ook in hun primitievere omstandigheden.

Misschien een suggestie voor reizigers naar Cusco: neem een ​​paar zonne-energielampjes mee en doe ze cadeau! Naar ik begrijp is man is doende met de levering van zonne-energie. Echter, voor iedereen kan kan profiteren is huiswerkondersteuning met dergelijke lampjes van grote waarde.

Maarten Elling