albergue

Leerlingenhuis bij de school: de ‘Albergue’

In Patacancha heeft HoPe een woonverblijf voor leerlingen (een albergue) gecreëerd op het terrein van de school voor middelbaar onderwijs (vanaf 12 jaar). Het gebouw heeft zalen met stapelbedden voor 6 tot 8 leerlingen per zaal. Hierdoor wordt de school toegankelijk voor veel meer leerlingen uit de wijde omtrek dan voorheen.
Voor leerlingen uit dorpen in de Patacancha Vallei is de afstand tussen huis en school te groot om binnen één dag naar school te gaan en daarna weer naar huis. Leerlingen lopen soms wel vijf uur van huis naar school. In de Albergue kunnen ze van maandag tot vrijdag slapen. Naast slaapplaatsen biedt het leerlingenhuis maaltijden en begeleiding. Er is plaats voor ruim 40 studenten. Meestal is het (bijna) vol.

In het leerlingenhuis is de dagelijkse begeleiding in handen van een HoPe-medewerker. Enkele uren per dag is er een kokkin. En er is een medewerker voor coördinatie en toezicht, die door de gemeente Ollantaytambo wordt betaald.

Steeds wanneer HoPe-medewerkers de gezinnen in de bergen bezoeken, blijkt dat er grote behoefte bestaat aan deze voorziening. De ouders beoordelen hun eigen situatie van armoede als verre van ideaal en willen graag dat hun kinderen het beter krijgen. Zij tonen zich buitengewoon gelukkig met ondersteuning van de Albergue.

De provinciale overheid toont de laatste tijd veel belangstelling voor de Albergue. Het is een noodzakelijke voorwaarde om kinderen uit de rurale gebieden middelbaar onderwijs te kunnen laten volgen.

Klik op foto om te vergroten en klik op de pijlen voor de volgende foto of gebruik de pijltjes op uw toetsenbord.

66
IMG 1235
IMG 1242
IMG 1253
IMG 3645
IMG 3653
vergadering met de ouders van het leerlingenhuis

 

Press enter to search
Press enter to search