• doneer aan stichting HoPe

Van 2013 tot eind 2016 loopt het programma ‘Ternura’. Het is bedoeld om een meer aansprekende (kindgerichte) manier van onderwijs te ontwikkelen en uit te voeren. Meer dan in het traditionele onderwijs is de leerstof geïntegreerd met andere aspecten van de opvoeding, zoals hygiëne en gezond gedrag.
Het project Ternura wordt uitgevoerd door HoPe, samen met Plan International en met ondersteuning van (een regionale afdeling van) het Ministerie van Onderwijs.

Bij het project zijn meer dan 140 kleuter- en basisscholen in de wijde omgeving van Cusco betrokken.
De volgende activiteiten worden uitgevoerd:

  • Ambtenaren van de lokale gemeentes en van de ministeries van gezondheidszorg en onderwijs krijgen een training om samen een geïntegreerd beleid te maken.
  • Leerkrachten van de kleuter- en basisscholen krijgen bijscholing. Dit varieert van leren samenwerken en het aantrekkelijk inrichten van het leslokaal tot educatieve vaardigheden.
  • Ruim drieduizend kinderen krijgen beter onderwijs.
  • De ouders van de kinderen van de Ternura-scholen krijgen informatie over wat de kinderen op school leren en waar dat voor nodig is. Ook worden zij gestimuleerd om mee te praten over de gang van zaken op school.

Eind 2016 wordt dit project afgerond. Verschillende succesvolle onderdelen zullen in 2017 en volgende jaren ook in andere onderwijsprojecten worden geïmplementeerd.

Klik op foto om te vergroten en klik op de pijlen voor de volgende foto of gebruik de pijltjes op uw toetsenbord.

IMG
.2b.Pat
IMG
-12-Tir-school
IMG
IMG
.7a
IMG
IMG
.16.Pat
IMG
IMG
-22-Tir-basis
IMG
IMG
-4-Tir-Pronoi
.2 inka nederzettingen op 5200 m nikon 017kopie
IMG
IMG 5060

...en druk enter
...en druk enter