Kom jij in actie?

Jong of oud, het maakt niet uit. Iedereen die geraakt is door het werk van Stichting HoPe en ons wil ondersteunen door geld in te zamelen kan een actie starten. Alleen of samen met klasgenoten, collega’s, teamgenoten, de buurt, vrienden….

Iedereen heeft wel talenten in welke richting dan ook. Een leuk idee en een beetje creativiteit ... vergeet dat vooral niet met ons te delen ... en wie weet staat hier binnenkort wel jouw actie. Uiteraard helpen wij graag met informatie. Neem in dat geval even contact op met Ineke de Graaf! Alvast  veel plezier, succes en bedankt! 

 


Kom gezellig bridgen - opbrengst voor HoPe

Kom gezellig bridgen - opbrengst voor HoPe

Geslaagde bridgedrive op 12 maart 2023.

Lia van Beek is jarenlang een trouwe vrijwilligster van Stichting Spelendewijs geweest. Deze stichting organiseerde diverse activiteiten waaronder  jaarlijks een bridgedrive.

In 2013 is Spelendewijs opgegaan in Stichting HoPe. Lia heeft de organisatie van de bridgedrive gecontinueerd, nu als vrijwilligster voor Stichting HoPe. Een win-win situatie: de gezellige bijeenkomst wordt jaarlijks voortgezet, gekoppeld aan een mooie bijdrage voor Stichting HoPe.

Deze keer was het resultaat een bedrag van ruim 1300 euro. Doe jij volgend jaar ook mee?


Hans van Vliet

Hans van Vliet

Hans van Vliet is een maatschappelijk verantwoord ondernemer pur sang volgens het principe People, Planet, Profit. Ondernemerschap paren aan kansen geven aan mensen die met meer afstand tot de arbeidsmarkt en daarmee de maatschappij staan, goed onderwijs, duurzaamheid en eerlijke ketens: daar staat hij voor.
Tijdens een reis door Zuid-Amerika kwam Hans in contact met Walter Meekes, medeoprichter van Stichting HoPe, en raakte hij onder de indruk van het werk van de stichting.
Hans van Vliet heeft een zeiljacht, de Veli Volantis. Hij vaart zijn jacht voor HoPe. Mensen die met hem mee willen varen leggen een bedrag in voor één van de projecten van HoPe. Met deze bijzondere manier van sponsoring levert de Veli Volantis al vele jaren een mooie bijdrage aan verschillende educatieve projecten van HoPe.


Jampotjes

Jampotjes

Mevrouw Westerhof, een trouwe vrijwilligster, maakt al jaren jam. Na de kennismaking met het werk van HoPe in Peru was ze zo onder de indruk dat ze besloot potjes jam te maken en de opbrengst hiervan te schenken aan HoPe. Dit is uitgegroeid tot niet alleen een indrukwekkend aantal potjes jam dat ze verkoopt, maar ook een groot netwerk van ‘afzetmogelijkheden’. Al meer dan 10 jaar ontvangt HoPe jaarlijks een indrukwekkend bedrag.


Keltisch kapelconcert voor HoPe

Keltisch kapelconcert voor HoPe

Ierse folkmuziek en Stichting HoPe lijken niet direct een voor de hand liggende combinatie. Toch is er een redelijk eenvoudige verbindende factor: dat is Marcel Peters. Hij vormt samen met zijn broer Ronald en goede vriend Frans Heijs, de Ierse folkband Reel to Real, al enkele jaren een trouwe donateur van Stichting HoPe. Lees hier op welke wijze zij dit doen. 


Statiegeldactie Jumbo

Statiegeldactie Jumbo

Onze zeer actieve vrijwilliger Anja Eppingbroek heeft d.m.v. een statiegeldactie bij de Jumbo in Lichtenvoorde steun gevraagd voor het voedselproject van Stichting HoPe. Het aantal Covid-19-besmettingen zorgt in Peru voor de 2e keer in korte tijd voor een verplichte lockdown. HoPe is gestart met een programma voor voedselzekerheid en dit programma wil HoPe uitbreiden naar andere inheemse gemeenschappen. De voedselvoorziening van deze bergdorp bewoners is sterk in het gedrang gekomen. De actie heeft maar liefst €533,35 opgebracht.
Vorig jaar heeft deze actie zelfs €570,- opgeleverd. De opbrengst was toen bestemd voor de vrouwengroep in Racchi.

anbi

...en druk enter
...en druk enter