Seksuele educatie basisonderwijs

Eén van de gevolgen van de coronapandemie is het grote aantal bedoelde maar zeker ook onbedoelde zwangerschappen. In de inheemse gemeenschappen waar HoPe werkzaam is zijn ook meer zwangerschappen dan het gemiddelde van afgelopen jaren. Opvallend daarbij is ook het grote aantal kinderen en jongeren dat zwanger is geraakt. In één van de dorpen zelfs een meisje van dertien jaar. 

HoPe heeft samen met andere NGO’s tijdens de pandemie radiospotjes over seksuele educatie laten uitzenden. Toegang tot de bergdorpen was erg moeilijk en lange tijd zelfs verboden. Groepsbijeenkomsten waren niet toegestaan. De radiospots zullen zeker hun impact gehad hebben, maar opnieuw bleek hoe belangrijk persoonlijk onderwijs is. 

Nu in Peru de coronarestricties afgezwakt worden en de scholen weer gedeeltelijk open mogen, heeft HoPe direct workshops met kinderen van de leergroepen 7 en 8 georganiseerd. Beide psychologen van HoPe hebben al meerdere workshops verzorgd. Vaak betekent dat 6 uur rijden voor een workshop van anderhalf uur, maar wij zien allemaal het belang van seksuele educatie. En we gaan er mee door, er is nog veel te doen op dit gebied!  

anbi

...en druk enter
...en druk enter