Onderwijsproject met de DISER in Junín en Cerro de Pasco

Vanaf begin dit jaar is HoPe Peru samen met de DISER (afdeling Ruraal Onderwijs van het Peruaans Ministerie van Onderwijs) werkzaam in afgelegen scholen in Junín en Cerro de Pasco buiten de regio Cusco. Na het succes van het werk van de afgelopen twee jaar in scholen rondom Urubamba en Cusco, heeft het Ministerie HoPe benaderd om ook voor moeilijk bereikbare scholen in de twee bovengenoemde gebieden schoolwerkplannen te maken. Deze plannen zijn sinds een jaar of vijf verplicht en bieden structuur aan het werk van de docenten. 

Het huidige werk met de DISER wordt uitgevoerd door drie collega’s van het team van HoPe. Drie keer per jaar zijn zij een paar weken op bezoek bij de scholen. De rest van het jaar wordt er online gewerkt met onderwijsspecialisten en docenten van de betrokken scholen. Hoewel de start van het programma noodgedwongen een paar keer is uitgesteld, lukt het de collega’s om het werk volgens plan uit te voeren. 

Het is interessant om aan te geven waarom het soms lastig is voor HoPe om plannen te maken: het ministerie neemt elk jaar opnieuw een besluit over het wel of niet continueren van programma’s in het nieuwe schooljaar. Dat zorgt regelmatig voor onzekerheid. Ondanks het huidige succes dat de collega’s boeken in Junín en Cerro de Pasco, plus het feit dat het einde van 2022 dichtbij is, zullen we pas begin 2023 zekerheid krijgen over het vervolg van dit werk. 

2022 11 Junin y Pasco l

anbi

...en druk enter
...en druk enter